Ders Kayıt Sorunlarına İlişkin Duyuru

7. yarıyıl seçmeli derslere kayıt olan öğrencilerimizin dikkatine,

Ders seçimlerinde bağlantı sorunu yaşayan ve/veya kontenjan kısıtına takılan öğrencilerden gelen iletiler üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Herkesçe dile getirilen ders kontenjanlarımızın artırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu çözüm yeterli olmamaktadır. Seçmeli derslerin doğası ve fiziksel imkanlarımızın kısıtları nedeniyle bu derslerde kontenjan sınırı vardır. Pandemi döneminde hiç kampüs görmeden mezun olan öğrenci durumuna düşmemeniz için seçmeli dersleri en yüksek seviyede yüz yüze yapmak istiyoruz. Bu nedenle kontenjan arttırılsa bile dersliklerimizin kapasitesi ile sınırlıdır.

Sorunun asıl kaynağı bazı öğrencilerimizin mezun olmak için yeterli olan ders kredisinden daha fazla ders seçmeleridir. Bu davranış nedeniyle normal koşullarda ders alabilecek diğer öğrencilerimizi olumsuz etkilenmektedir.  Fazladan ders alan öğrencilerin aldıkları dersleri bırakmaları gerekmektedir.

Israrla fazla ders almayı tercih edenler için de ayrıca duyurulur ki bu dönem ve gelecek dönem 4. sınıf derslerini transkripten çıkarma talepleriniz Bölümümüzce asla uygun görülmeyecektir. Fazladan aldığınız derslerden aldığınız notlar düşük bile olsa geçerli olacak ve not ortalamanızı etkileyecektir. Konuyla ilgili üst kurullarla yazışmalara başlanmıştır. Ayrıca, konuyu istismar eden kişiler hakkında resmi işlem yapılacaktır.

Değerli öğrenciler, her dönem ders ekleme çıkarma haftasından sonra verilen kontenjanların yeterli olduğu sayısal verilerle teyit edilmektedir. Bu nedenle müsterih olun. Ders kaydıyla ilgil sorunlarınızın ders/ekleme çıkarma haftasında çözmek için gayret ediyoruz.